Hej!

Mitt namn är Louise Blomqvist (även kallad Lollo). Min familj består av min man Jan-Åke och våra 3 numera vuxna barn, samt 4 barnbarn.


Vi köpte vår första tollare 1989, han hette Ricky. Det var nog mest jag och min äldsta dotter Therese som var intresserade. Han föddes den 30/5 och vi hämtade honom den 22/7, redan det var en pärs. Han visade sig vara en mycket envis, självständig, smart och charmig herre. Honom lärde vi oss mycket av. Vi började med utställning och det gick jättebra. När Ricky var 1 år började Therese med apportering av fågel, vilket inte var det lättaste, men dottern var lika envis hon, så hon lyckades faktiskt få Ricky att apportera fågel, men kom aldrig så långt som att starta på ett jaktprov.


1991 köpte vi en tik som hette Simonstorps Breezy Blaze "Jessie" och där var det minsann inga svårigheter att apportera fågel, men då kom nästa problem, kanin, vad var det för något!!! Det gick det också till slut. De gjorde några starter på jaktprov, men tyvärr aldrig något pris där heller.


Nu hade mitt intresse för hundavel vaknat. Vi hade tidigare haft några travhästar och sysslat lite med avel där också. Jag fick mitt kennelnamn 1993 och även den första kullen och på den vägen är det...


Under åren som gått har jag inriktat min avel mer och mer på den jaktliga biten och försöker i möjligaste mån att använda hundar där jag vet att det finns sådana linjer. Ibland får man dock p.g.a. olika orsaker använda hundar som inte besitter den egenskapen lika mycket, då är det kanske något annat man behöver tillföra.


Eftersom man lägger ner mycket tid och arbete på att få fram så bra arbetande hundar som möjligt vill man ju helst sälja valparna till människor som också vill arbeta med sina hundar på det ena eller andra sättet. Helst apportering förstås, då ser man ju också om man är på rätt väg med sin avel. Nu är det ju också så att alla valpar i en kull kanske inte passar till jakt och apportering, det kanske t.o.m. finns någon valp som passar bäst som sällskapshund, men man kan aldrig utgå från det. Generellt sett är ju tollaren en hund som behöver och vill arbeta.